خبر فوری
  • 1402/10/09 - 09:30
  • 133
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

دکتر رهایی: آزمایشگاه بزرگ هوش مصنوعی به زودی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح می‌شود

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر از افتتاح  آزمایشگاه بزرگ هوش مصنوعی در این دانشگاه خبر داد و گفت: ما تقریبا در همه زمینه‌های فنی و مهندسی در دانشکده‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر کارهای تحقیقاتی انجام می‌دهیم و محصولات خوبی هم تولید کردیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در مراسم تقدیر از دانشجویان المپیادی و ممتاز دانشگاه، تاکید کرد: آنچه که در دو یا سه دهه اخیر ما به دفعات از تریبون‌های مختلف می شنویم این است که به طور عمده بر اهمیت علم و دانش تاکید می‌کنند به طوریکه توسعه کشور به توسعه علم، فناوری و نوآوری پیوند می‌خورد. ضمن اینکه این موضوع خیلی مطرح می‌شود که علم از پیشگام‌های اصلی بهره وری و نوآوری به شمار می‌رود و مسئولان مختلف توجه ویژه‌ای بر علم و عالم دارند و تاکیدات ویژه‌ای دارند که نخبگان علمی در اداره کشور باید جایگاه ویژه‌ای داشته باشند و از نظرات و دیدگاه‌های آنها استفاده شود.
وی در ادامه تصریح کرد: امروزه اگر کشوری بخواهد قدرت خود را به ملت‌های دیگر نشان بدهد از جایگاه و پیشرفت‌های علمی خود صحبت می‌کند این در حالی است که در گذشته قدرت نظامی عامل برتری کشورها محسوب می‌شد.  اما امروز کشورهایی که پیشرفت‌های علمی بالایی دارند، احساس برتری می کنند. اگر چه در کشور ما نیز مسئولان تمام سطوح نظام  بر اهمیت توسعه علم دانش تاکید می کنند جایگاه ویژه‌ای برای آن قائل هستند و دانشجویان در این مجموعه جایگاه ویژه‌ای دارند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در کنار فعالیت‌های علمی و آموزشی، طی چند دهه در زمینه فعالیت‌های تحقیقاتی خوبی  در دانشگاه صورت گرفته است و برنامه کلان دانشگاه ما یک مجموعه موزونی هست که انجام  برنامه‌ریزی درست موجب شد تا در حوزه آموزشی،  برنامه آموزشی خوبی داشته باشیم. ضمن اینکه دانش آموختگان ما در داخل و خارج از کشور جایگاه خوبی پیدا کردند و امروزه هم تقاضا برای جذب آنها بالا است.
وی گفت: در بخش تحقیقات در سال‌های ۹۰ تا ۹۳ که طرح‌های کلان ملی برای رفع نیازهای ضروری و مهم کشور مطرح شد و امکانات و بودجه‌های ویژه‌ای نیز به آن تعلق گرفت. در واقع در آن زمان ۴۳ طرح کلان ملی مطرح شد. مثلا بحث شبکه‌های هوشمند توزیع برق، طراحی و ساخت هواپیما در اندازه های متوسط، حمل و نقل، شبکه ملی اطلاعات کشور و غیره مطرح شد که از ۴۳ طرح کلان ملی ۱۶ طرح به  این دانشگاه به عنوان دانشگاه محوری واگذار شد به طوریکه پیشرفت‌های خوبی نیز بدست آوردیم.

رهایی تاکید کرد: ما تقریبا در همه زمینه‌های  فنی و مهندسی در دانشکده‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر کارهای تحقیقاتی انجام می‌دهیم و محصولات خوبی هم تولید کردیم.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر از فعالیت تحقیقاتی این دانشگاه در ۴ حوزه مهم فنی و مهندسی به صورت گسترده و کلان خبر داد و افزود: اولین آن مربوط به صنایع هوایی و توسعه آن از جمله طراحی هواپیما است دوم توسعه در حوزه صنایع دریایی است خوشبختانه سفارش‌های خوبی از سوی صنعت دریا به دانشگاه داده شده است، انرژی و مهندسی انرژی در همه شاخه‌ها نفت و غیره از حوزه‌های دیگر فعالیت‌های تحقیقاتی دانشگاه است.
وی تاکید کرد: حوزه دیگر فعالیت تحقیقاتی دانشگاه صنعتی امیرکبیر حوزه هوش مصنوعی است و صنایع مهم ما این امر را مورد توجه خود قرار دادند به زودی آزمایشگاه بزرگ هوش مصنوعی افتتاح می‌شود و تلاش می‌کنیم دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خدمت نیازهای فنی و مهندسی کشور قرار بگیرد اگر چه  اساتید مبدا و دانشجویان پرتوان مجری همه این فعالیت‌های تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستند.

 

پذیرش بدون آزمون مقاطع تحصیلات تکمیلی از میان استعدادهای برتر
با روش‌های جدید در دانشگاه صنعتی امیرکبیر کلید خورد
رئیس اداره استعدادهای درخشان و المپیادهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر از اجرای طرح پذیرش بدون آزمون در مقاطع تحصیلات تکمیلی از میان استعداد برتر در این دانشگاه با روش‌های جدید خبر داد و گفت: پذیرش این افراد مازاد بر ظرفیت دانشکده‌ها است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر ایمان شریفی در مراسم تقدیر از دانشجویان المپیادی و ممتاز این دانشگاه با بیان اینکه در این رویداد دانشجویان ورودی با رتبه های کنکوری کارشناسی کمتر از ۵۰۰ حضور دارند، افزود: یکی از اقداماتی که از سال جاری اجرایی کردیم، برقراری ارتباط با مدارس سال‌های آخر دوره متوسط با هدف آشنایی آنها با رشته‌های مهندسی و با این دانشگاه است.
شریفی برگزاری تورهایی بازدید دانش‌آموزی را از برنامه‌های این دانشگاه برای آشنا کردن دانش‌آموزان  این نهاد علمی نام برد و یادآور شد: امیدواریم این با این اقدام رشته‌های مهندسی و رشته‌هایی که در سال های اخیر اسقبال کمتر از انتظار داشته است را به جایگاه اصلی خود برسانیم.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: در کنار این اقدام از بخش‌های صنعتی نیز افرادی را دعوت کردیم. این بخش‌های صنعتی حامی هدایایی هستند که به دانشجویان اهدا می‌شود. وی این امر را زمینه سازی آشنایی متقابل صنعت با دانشجویان برتر و ارتباط دانشگاه با صنعت عنوان کرد.
شریفی گفت:  ۲۴ دانشجو با کسب رتبه‌های کمتر از ۱۵ المپیاد علمی کشور در سال ۱۴۰۲ در این دانشگاه  افتخار آفرینی کرده اند.
وی با بیان اینکه در سال جاری در مجموع ۳۷ نفر حائز رتبه‌های کمتر از ۵۰ المپیاد علمی کشور شدند، افزود: بالاترین رتبه‌هایی که داشتیم رتبه اول در دانشکده مهندسی پزشکی در گرایش سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت، رتبه دوم از دانشکده‌های مهندسی برق، کامپیوتر، مواد و متالورژی و رتبه سوم از دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک بودند.
رئیس اداره استعدادهای درخشان و المپیادهای صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: در مقایسه با ۳ سال اخیر، تعداد افراد المپیادی با رتبه کمتر از ۱۵ پذیرش شده در این دانشگاه نشان می دهد امسال جهش خوبی با ۲۴ نفر داشتیم. سال گذشته  ۱۶ نفر و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸ نفر بوده است.
شریفی یادآور شد: رتبه‌های کمتر از ۱۵ المپیاد علمی دانشجویی می‌توانند کارشناسی ارشد خود را بدون آزمون و به صورت مازاد بر ظرفیت دانشکده‌ها در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه تحصیل دهند.
وی گفت: پذیرش دانشجویان بدون آزمون مقطع کارشناسی  ارشد را امسال برای اولین بار با همت وزارت علوم  در مقاطع  کارشناسی ارشد و دکتری به صورت استادمحور آغاز کردیم و در این روش ۴۹ نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی به صورت استاد محور ثبت نام شدند که ۲۷ نفر از آنها در مقطع کارشناسی ارشد است.
رئیس اداره استعدادهای درخشان و المپیادهای این دانشگاه افزود: نحوه پذیرش به این صورت است که اگر افرادی شرایط استعدادهای درخشان را داشته باشند مازاد بر ظرفیت دانشکده‌ها  می‌توانند با توافق استاد، مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری را شروع کنند.
وی با اشاره به همکاری بنیاد نخبگان استان تهران با این دانشگاه پیشنهاد افزایش ارائه امکانات به نخبگان را ارائه کرد و گفت:  بنیاد ملی نخبگان استان تهران قول مساعد داده است امکاناتی را برای ما فراهم کند.
شریفی اضافه کرد: دفتر بهره‌ وری نخبگان را احیا کردیم و از سوی بنیاد نخبگان استان تهران دو نفر سفیر که فارغ التحصیل دانشگاه هستند در آن مستقر هستند.
به گفته وی اسامی رتبه‌های کمتر از ۱۵ در المپیاد علمی دانشجویی سال ۱۴۰۲ به شرح ذیل است:
محمدحسین شاه محمدی لوشانی
مهران نجف زاده
محمد حیدری راد
علی ملکی
اتوسا پورامجد
صادق مهدوی
دانیال صفدریان
علی غیبی
مهدی باسیری
علی حسین خسروی
مهدی یعقوبی خسروشاهی
علیرضا بلارک
محمدامین پور عبدالله
محمدجواد اصغری منصورآباد
امیرسعید کاظمی
محسن جعفری
مریم بندخت
علیرضا رمضانی لیمایی
علی محمدپور
ملیکا هنرمند دربادام
معین نصیری
امیرحسین طاری
سهیل حقیقی
حمیدرضا شفیع زاده اسفندآبادی
مازیار واحدی
محمدمهدی اصغری ابواسحق
مهدی هدایتی
ذاکر قلیچی
عرفان حاجی زاده
علیرضا حسنی قوام آباد
مرتضی رحمانی
حامد حبیبی
علی بحرینی
شهرزاد نمیرانیان
آرمین جعفری
علی ایران پور
شایان میمنت
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 2379
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت