خبر فوری
  • 1402/04/12 - 09:48
  • 175
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی موضوعی ISC ۲۰۲۲

در رتبه‌بندی موضوعی ISC۲۰۲۲ ۴۴ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند که در حوزه‌های مختلف موضوعی حائز رتبه شده‌اند. دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این رتبه بندی موضوعی در جمع برترین های جهان قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر: دکتر سید احمد فاضل‌زاده  رئیس موسسه استنادی علوم جهان اسلام گفت : مدیریت رتبه بندی و تحلیل استنادی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، پس از نزدیک به یک دهه انجام موفق رتبه بندی ملی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشوری و جهان اسلام، در سال ۹۹ برای نخستین بار رتبه بندی دانشگاه‌های جهان را بر اساس حوزه‌های موضوعی انجام داد که در این رتبه بندی طرح تقسیم بندی سلسله مراتبی موسسه همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) استفاده شده است.
در این طرح، همه حوزه‌های موضوعی در ۶ رده اصلی علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی و ۴۲ زیر رده قرار گرفته‌اند.
رتبه بندی حوزه مهندسی و فناوری در ۱۱ رشته انجام شده  است ؛ دانشگاه‌ صنعتی امیرکبیر با قرار گرفتن در جایگاه ۳۰۰-۲۵۱ رتبه دوم را در میان دانشگاه‌های کشور به خود اختصاص داده است.
در رشته ریاضیات، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جایگاه ۲۱۷ جهان  و رتبه اول کشوررا کسب کرد و در رشته علوم کامپیوتر و اطلاعات در جایگاه ۳۵۰-۳۰۱ جهان ، رتبه دوم را در بین دانشگاه های کشور به خود اختصاص داد.
در رشته علوم شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیردر جایگاه ۴۰۰-۳۵۱ جهان و رتبه سوم را در بین دانشگاه‌های کشور بدست آورد.
در رشته مهندسی عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر دارای رتبه ۱۶۴ جهانی است ودر رشته مهندسی برق و الکترونیک در جایگاه  ۳۰۰-۲۵۱ جهان و در رتبه دوم کشوری قرار گرفت.
همچنین در رشته مهندسی مکانیک این دانشگاه رتبه ۷۸ جهان را کسب کرد . در رشته مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیردر جایگاه  ۲۳۴ جهان قرار گرفت.
گفتنی است : دانشگاه‌های کشور در ۶ رشته از هفت رشته حوزه علوم طبیعی شامل ریاضیات، علوم کامپیوتر و اطلاعات، علوم فیزیکی، علوم شیمی، زمین و علوم محیطی و علوم زیستی در جمع برترین دانشگاه‌های دنیا قرار گرفته اند که در این حوزه در سال ۲۰۲۲، دانشگاه‌ صنعتی امیرکبیر، در جایگاه  ۶۰۰-۵۰۱ جهان و رتبه دوم کشور را کسب کرد.
بر اساس رتبه بندی اخیر در حوزه علوم طبیعی تعداد ۴۳ دانشگاه، در حوزه مهندسی و فناوری تعداد ۵۷ دانشگاه، در حوزه علوم پزشکی و بهداشت ۵۴ دانشگاه، در حوزه علوم کشاورزی و دامپزشکی ۸۵ دانشگاه، در حوزه علوم اجتماعی تعداد ۲۲ دانشگاه و در حوزه علوم انسانی و هنر تعداد ۱۰ دانشگاه از کشور‌های اسلامی در این رتبه بندی جهانی حضور داشتند.
در رتبه بندی موضوعی ISC، دانشگاه‌های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه‌هایی می باشند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جز ۷۰۰ دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل ۱۵۰ مدرک در هر آن حوزه موضوعی منتشر کرده و در پایگاه InCites ثبت شده باشند.
 

  • گروه خبری : دانشکده
  • کد خبر : 2317
کلمات کلیدی
جمیله یعقوبی
خبرنگار

جمیله یعقوبی

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر دهید