تأسیس دفتر مشترک مهندسی پزشکی

تفاهم‌نامه همکاری با هدف عمق‌بخشی همکاری‌های مشترک میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منعقد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر : مراسم انعقاد تفاهم‌نامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور رؤسا و اعضای هیات‌رئیسه دو دانشگاه برگزار شد.
ایجاد مرکز نوآوری در فناوری پزشکی مشترک مستقر در دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دفاتر تکنولوژی در بیماستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، انجام پروژه ها و پژوهش های مشترک منجر به خلق فناوری ، همکاری در تجاری سازی فناوری های پزشکی ، همکاری در ارائه دروس مشترک، دوره های مهارتی و دوره های آموزشی ، حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از واحدهای فناور مستقر در مرکز نوآوری مشترک و پروژه های تقاضا از مفاد این تفاهم نامه است .
دکتر سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این جلسه با اشاره به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به‌عنوان یکی بهترین و برجسته‌ترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، افتخارات علمی برجسته این دانشگاه را یادآور شد.
وی در ادامه همکاری و ارتباط دانش پزشکی با صنعت را یکی را ضروریات دانست و شتاب بیشتر این همکاری‌ها را خواستار شد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این مطلب که این دانشگاه دارای یک دانشکده مستقل پزشکی است، گفت: دو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و صنعتی امیرکبیر می‌توانند در دو حوزه اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشترک و افزایش مهارت افزایی با یکدیگر همکاری متقابل داشته باشند.
دکتر محمد آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم ارتباط دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی مهندسی را ضروری ذکر کرد و گفت: کشور ما در سال‌های پس از انقلاب در زمینه رشد علوم پزشکی به مرز خودکفایی رسیده است و امروز با توجه به پیشرفت‌هایی که در حوزه دانش و درمان بیماران در حوزه پزشکی کسب کرده‌ایم از اعزام بیماران به خارج از کشور بی‌نیاز هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأسیس دفتر مشترک پزشکی مهندسی را موضوعی مهم و جدی عنوان کرد و گفت: اگر چنانچه پژوهشگران فنی در دفاتر خود و جراحان و طبیبان در بیمارستان‌ها به عنوان جزایری مستقل فعالیت کنند، هرگز راه به‌جایی نمی‌برند.
وی تأکید کرد: باید پزشکان نیازهای خود را به مهندسین بخش فنی پیشنهاد داده و فناوری های منحصر بفردی را ایجاد کنند تا نیازهای مردم تکمیل شود.
آقاجانی در ادامه از آمادگی این دانشگاه به‌منظور ایجاد دفاتر مشترک مهندسی پزشکی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه برای انجام فعالیت‌های فناوری و پزشکی مشترک خبر داد و گفت: با ایجاد دفاتر مشترک مهندسی پزشکی آموزش پزشکی متحول می شود.
رئیس دانشگاه ایجاد دپارتمان مشترک را یکی از دستاوردهای انعقاد این تفاهم دانست و گفت: یک یا چند پروژه بزرگ تحقیقاتی مشترک باید تعریف شده و با تمرکز بر روی این پروژه ها انگیزه مناسبی را برای انجام فعالیت‌های آتی ایجاد کند.
وی گفت: باب همکاری های مشترک امروز باز می‌شود و این مهم گامی است که در آینده موجب توسعه علم ، فناوری، توسعه و ارتقا سلامت شود.
در بخش دیگری از این نشست دکتر حسینی تودشکی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز ارتباط تنگاتنگ دانشگاه‌های فنی با دانشگاه‌های علوم پزشکی را حلقه مفقوده گروه فناوری دانست و گفت: علم پزشکی نیازمند فناوری است و فناوری برای کاربردی‌تر شدن دانش خود نیاز به حضور در عرصه علم پزشکی دارد.
وی بابیان اینکه محورهایی نظیر ایجاد مرکز نوآوری مشترک و ایجاد مرکز نوآوری سلامت در دانشکده مهندسی پزشکی یکی از دستاوردهای نشست‌های مشترک معاونان پژوهشی دو دانشگاه است، خاطرنشان کرد: باید بخش سلامت به‌صورت اختصاصی با بخش فنی پزشکی در فضایی مناسب همکاری کنند.
دکتر حسینی از ایجاد دفاتر مشترک تکنولوژی در بیمارستان لبافی نژاد و امام حسین(ع) خبر داد و تأسیس این دفاتر را در سایر بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خواستار شد و بر لزوم اهمیت نیازسنجی توسط اساتید، پزشکان و دانشجویان تأکید کرد.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خاتمه اظهار امیدواری کرد که ایجاد دفاتر تکنولوژی و همچنین تبادل ارتباطات و اطلاعات علمی اساتید علاقه‌مند منجر به خلق فناوری و تجاری‌سازی شود.
دکتر محمدحسین کریمیان معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش، افزایش مهارت فارغ‌التحصیلان در زمینه‌های مختلف، تقویت و پیاده‌سازی برنامه‌های آموزشی را امری ضروری دانست.