بزرگترین رویداد ورزشی ربات‌ها در خاورمیانه

دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) و کمیته ملی رباتیک جمهوری اسلامی ایران فیرا با همکاری فدارسیون جهانی رباتیک فیرا، میزبان بزرگترین رویداد ورزشی ربات ها در خاورمیانه است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، این رویداد که در روزهای ۱۱ لغایت ۱۵ اسفند ماه سال جاری برگزار می گردد، میزبان ربات ها در رشته های مختلف ورزشی در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی است.
ورزش به عنوان یکی از اصلی ترین چالش هایی که این روزها به عنوان موضوعی برای مباحث رباتیک و هوش مصنوعی تعریف می گردد، توجه زیادی از محققین را به خود جلب نموده است. در این راستا، کمیته ی فنی برگزاری این مسابقات با طرح چالش های روز دنیا در زمینه ی علم رباتیک و کنترل تحت عنوان بزرگترین رویداد ورزشی ربات ها در خاورمیانه از محققان کشورمان به همراه تیم های دیگری از کشورهای خارجی دعوت کرده است تا دستاورد های خود در این عرصه را به رقابت بگذارند. لیگ المپیک ربات های انسان نما به عنوان یکی از لیگ های مطرح این رقابت ها به دنبال به چالش کشیدن این علم در ورزش های مختلف است. ورزش هایی از جمله دوومیدانی در ماده های دو سرعت و ماراتن، بسکتبال، فوتبال، تیراندازی با کمان، وزنه برداری و … . همچنین کمیته ی برگزاری این مسابقات افتخار دارد تا برای اولین بار در جهان، ربات ها را به سمت و سوی المپیک زمستانی ربات ها و حل چالش اسکی دعوت کرده و در کنار آن میزبان رقابت انسان ها با ربات ها در زمینه ی تیراندازی با کمان باشد.
همچنین امسال ربات ها در چالش دوی صحرا نوردی ابتدا تا انتهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر را طی خواهند نمود. از سوی دیگر توجه به دو بخش دانش آموزی و دانشجویی در این لیگ باعث شده است تا این لیگ به عنوان یکی از رویدادهای مهم و جذاب حوزه رباتیک و هوش مصنوعی قلمداد شود.
در بخش دانش آموزی برای اولین بار نگاه به مقوله ی خلاقیت، نوآوری و فناوری در کودکان و نوجوانان باعث گردید تا لیگ خلاقیت در رباتیک با رویکرد موضوعات اساسی کشور مورد توجه قرار گیرد تا با این کار بتوان علاوه به ارائه مسائل ترویجی در این موضوع بتوان دانش آموزان خلاق را در جهت ارائه راهکارهای برون رفت از بحران های موجود در کشور سوق داد. امسال با توجه به معضل کم آبی در کشور و بحران آب، این لیگ تمرکز اصلی خود را بر این موضوع نهاده است و امیدوار است تا این لیگ بتواند روحیه خلاقیت و نوآوری دانش آموزان در این حوزه را پرورش داده و آینده را در این موضوع برای آنان ترسیم نماید.
در بخشی دیگر، توجه به مهارتهای فردی و دانش ورزی دانش آموزان در سنین رشد و نیاز به آموزش صحیح با رویکرد کارآفرینی در جامعه، که مسلما دانشگاه های بزرگی همچون پلی تکنیک تهران می بایست جلودار آن در کشور باشند، لیگ ماموریت غیرممکن را نتیجه داده است. امید است در این لیگ که کاملا به مهارتهای آموخته دانش آموزان در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی و روحیه خلاقیت و نوآوری آنان توجه دارد، با طرح مساله ای مشخص در روز مسابقه، مهارتهای گروهی فنی و ایده پردازی تیمهای شرکت کننده را محک خواهد زد.
امید است با طرح مسائل کاربردی در کشور و نگاه ویژه دانش پژوهان و محققین در این حوزه بتوان شاهد ایجاد کسب و کارهای پایدار در کشور و در نتیجه اشتغال زایی لازم در بخش رباتیک، اتوماسیون و هوش مصنوعی کشور بود.