پروژه «ساخت توکامک البرز»؛ پروژه برتر کشور

از سوی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری پروژه ” ساخت توکامک البرز ” بعنوان پروژه برتر کشور در حوزه همکاری های صنعت و دانشگاه، انتخاب و کلیپ ۵ دقیقه ای از مراحل ساخت توکامک البرز در سالن اجلاس سران به نمایش درآمد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر : در این مراسم با حضور دکتر غلامی وزیر علوم و دکتر برومند معاون پژوهشی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، ازپروژه “ساخت توکامک البرز” به عنوان اولین پروژه برتر و نمادی از همکاری صحیح میان صنعت و دانشگاه در هفته پژوهش معرفی و تجلیل شد.
دکتر رضا امراللهی مجری طرح توکامک البرز گفت : بهترین ایده برای تولید انرژی بشر را می توان از روی عملکرد خدا گرفت و کشف منشاء انرژی عظیم حاصل از ستارگان را “گداخت” نام گذاری کرد و فعل و انفعالی که در خورشید انجام می شود، گداخت است و ماشین مولد این کار را که بشر ساخته “توکامک” و یا به زبان فارسی خورشیدک نامگذاری کرد.
وی افزود: خورشید در هر لحظه ۳۰۰۰۰ برابر مصرف انواع انرژی را به کره خاکی می فرستد در حالیکه نه تنها انرژی پاک و سازگار با محیط زیست است، بلکه باعث رشد و نمو گیاه نیز می شود.
وی افزود : طرح توکامک البرزاولین و تنها ماشین مولد پلاسما که ۱۰۰% در ایران طراحی و ساخته شده است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک گفت : مدت طراحی تا اتمام پروژه حدود ۸ سال از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶است و وزن توکامک البرز و خازن ها حدود ۲۵ تن می باشد.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک به مشخصات توکامک البرز اشاره کرد و گفت :اولین و تنها ماشین مولد پلاسما که ۱۰۰% آن در ایران طراحی و ساخته شده است. (در حال اتمام) و مدت طراحی تا اتمام پروژه حدود ۸ سال به طول انجامیده است .
پروژه “ساخت توکامک البرز” به عنوان اولین پروژه برتر و نمادی از همکاری صحیح فیمابین صنعت و دانشگاه. این پروژه با سرپرستی آقای دکتر رضا امراللهی به عنوان مجری با همکاری تعداد ۲۵ نفر از دانشجویان دوره های پسا دکتری ، دکتری و کارشناسی ارشد و نیز شماری ازاعضای هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با بهره گیری از خدمات فنی تعداد ۴۰ شرکت کوچک و بزرگ صنعتی و در مدت ۶ سال و برای اولین بار در خاورمیانه به اجرا درآمده است. این پژوهش مهم و بنیادی به پشتوانه تجربیات ۳۰ ساله مجری پروژه دکتر رضا امراللهی، در زمینه مطالعه، طراحی و ساخت توکامک به انجام رسیده و پشتیبانی مالی این پروژه بزرگ را سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران عهده دار بوده است.